Terapi

Private tilbydes terapi og psykologisk rådgivning baseret på Dialektisk Adfærdsterapi

 • individuel terapi
 • parterapi
 • familiesamtaler
 • psykologisk rådgivning til pårørende

Der er i øjeblikket ca. 1 års ventetid for opstart af nye samtaleforløb.

Klienter

Du kan henvende dig med mange forskellige psykologiske og følelsesmæssige problemstillinger, der spænder over milde psykiske vanskeligheder til alvorlig psykisk lidelse og adfærdsforstyrrelse.

 • Depression eller bipolar affektiv sindslidelse
 • Hypomani eller mani
 • Generaliseret angst, socialfobi eller panikangst
 • OCD eller anden tvangspræget adfærd
 • PTSD
 • Alkohol- eller stofafhængighed
 • Spiseforstyrrelse som anoreksi, bulimi eller binge eating disorder (BED)
 • Personlighedsforstyrrelse som emotionelt ustabil personlighedsstruktur, borderline type, histrionisk personlighedsforstyrrelse og evasiv eller tvangspræget personlighedsforstyrrelse
 • Selvskadende adfærd, selvmordstanker eller selvmordsadfærd

Andre typer udfordringer kan omfatte

 • Nedtrykthed, ængstelighed eller vredesproblematikker
 • Sorg eller krise
 • Relationelle problematikker
 • Samlivsproblemer
 • Ensomhed
 • Lavt selvværd

Søger du psykiatrisk ekspertise indenfor børne-ungeområdet anbefales Den Børnepsykiatriske Klinik i Silkeborg.

Pårørende

Hvis du er pårørende til en person med psykiske eller fysiske udfordringer tilbyder Emotus målrettet og konkret psykologisk rådgivning baseret på DAT.

Denne rådgivning kan omfatte

 • Forståelse af din pårørendes problematikker og reaktionsmønstre
 • Hjælpsomme strategier til at håndtere samspillet med din pårørende
 • Håndtering af egne følelsesmæssige reaktioner, så de ikke bliver unødigt belastende eller udfordrer relationen til din pårørende
 • Udvikling af egne færdigheder i følelsesregulering

udtalelser fra klienter

Det, der har været ganske særligt i DAT terapien hos Christina er, hvor målrettet, konkret og brugbar tilgangen er. Jeg har været i mange behandlingsforløb og kan ikke forstå hvorfor jeg aldrig er blevet præsenteret for DAT før – det er så umiddelbart hjælpsomt, at jeg tænker, at virkelig mange mennesker kunne have gavn af det.

– Klient i privat praksis

Christina er en meget kompetent psykolog. Hun er god til virkelig at høre, hvad jeg siger og udvise forståelse for det – jeg har aldrig følt mig dømt eller vurderet. Jeg føler mig altid støttet i at tage næste skridt – og hvis jeg ikke kan se, hvad skridtet er, eller hvordan det skal tages, afdækker vi det sammen, så vejen står tydeligt for mig.

– Klient i privat praksis

Jeg er meget overrasket over at terapi kan være så forskelligt. Jeg har været hos flere psykologer, hvor jeg egentlig synes vi bare sad og snakkede – uden at det måske forandrede det helt store. Sådan er det ikke hos Christina. Her er vi gået målrettet frem – først med at forstå de vanskeligheder jeg har og dernæst med hvordan jeg kan anvende færdigheder til at håndtere disse. Og de færdigheder, jeg ikke havde endnu har vi trænet, så jeg gradvis er blevet meget bedre i stand til at leve mit liv på en god måde.

– Klient i privat praksis (16 sessioner)

Christina er utrolig imødekommende. Hun har et meget roligt og rart væsen – og er oprigtig interesseret. Jeg følte mig hurtig helt tryg sammen med hende. Hun er virkelig god til at forstå mig. Når jeg selv synes noget er svært at beskrive, så fanger hun det alligevel hurtigt – og supplerer med hendes forståelse, så det kommer til at give mening. Og så er kliniklokalerne bare virkelig rare at være i, farverne er indbydende, og jeg elsker de fritlagte bjælker. Jeg ved ikke, hvad man kalder stilen, men der er en meget behagelig stemning med masser af lys og luft.

– Klient i privat praksis

Jeg har altid følt mig som en sommerfugl, der basker rundt om jorden. Uanset hvor jeg har forsøgt at sætte mig, har der ikke været plads til mig – der har ikke været nogen steder, hvor jeg passer ind. I dag føler jeg mig stadig om en sommerfugl. Men jeg basker ikke længere tilfældigt rundt. Nu kan jeg flyve derhen, hvor jeg ønsker at være. Og jeg føler mig ikke længere forkert – det føles som om at der også er en plads til mig på denne jord. Terapien hos Christina har gjort en kæmpe forskel for mig.

– Klient i standard DAT forløb med ugentlig individuel terapi og ugentlig færdighedstræning i gruppe (1 år)

Jeg har været igennem mange behandlingsforløb i mit liv. Det har altid været svært for mig at have tillid til min behandler og møde til mine aftaler. I DAT forløbet har jeg for første gang nogensinde mødt frem til alle aftaler. Jeg har virkelig følt mig forstået og respekteret. Og jeg øver mig i at møde mig selv med samme forståelse og respekt. Jeg ville ønske, at forløbet kunne fortsætte.

– Klient i standard DAT forløb med ugentlig individuel terapi og ugentlig færdighedstræning i gruppe (1 år)

Jeg har igennem lang tid haft svært ved at tro på, at jeg kunne få det bedre. Når jeg har været igennem en behandling tidligere, har det ofte kun hjulpet mig i kort tid. DAT forløbet er den eneste behandling jeg har været i, hvor jeg føler, at jeg nu står stærkere end før. Jeg har fået en forståelse for mig selv – hvorfor jeg er, som jeg er og reagerer, som jeg gør. Og jeg har lært, at jeg kan ændre på mine mønstre vha. mine færdigheder. Nu ved jeg, hvad jeg skal gøre, og hvordan jeg skal gøre det, så jeg gradvist kan få det bedre.

– Klient i standard DAT forløb med ugentlig individuel terapi og ugentlig færdighedstræning i gruppe (1 år)

DAT terapien har hjulpet mig til at få øje på fremskridt, så jeg ikke i så høj grad bliver overvældet af håbløshed og er på nippet til at give op. Christina er både vedholdende og tålmodig, så vi hele tiden ser på, hvad næste lille bevægelse kunne være, som kan hjælpe til at jeg får det bedre. Forståelsen af, at det hele handler om færdigheder – og at jeg kan udvikle disse i terapien – har været afgørende for mig.

– Klient i privat praksis

Det vigtigste, jeg har lært i terapien, er, at mine følelser er der af en grund. Og at jeg skal lære at skelne mellem, hvilke følelser jeg skal handle på og hvilke følelser jeg skal regulere. Hvis jeg havde kendt til DAT’s følelsesreguleringsfærdigheder tidligere i mit liv, tænker jeg, at meget kunne have set anderledes ud.

– Klient i privat praksis

Det har været en øjenåbner for mig, at mange af mine vanskeligheder bunder i en høj grad af følelsesmæssig sensitivitet, og at jeg kan lære at reagere hjælpsomt på denne sensitivitet vha. de færdigheder, vi arbejder med i terapien – og jeg har på denne måde allerede fået det meget bedre.

– Klient i privat praksis